tiistai 24. syyskuuta 2013

From Paris with Love

Bonjour!

Suloisen ja tähän saakka lämpimän syyskuun herkkukohta oli ehdottomasti viime viikonloppu, jonka vietin Pariisissa kahden rakkaan ystäväni kanssa. Ei siis mitään romanttista liirum laarumia, vaan tyttöjen hömpöttelyä ja punaisia huulia. Minulle tämä oli kolmas pidempi matka kyseiseen kaupunkiin ja sanottava on, että kyllä tuo hurmaava kylä näyttäytyy kerta kerran jälkeen aina vaan houkuttelevampana.

Meistä kolmesta tytöstä jokainen on haaveillut matkaavansa tuohon rakkauden kehtoon miehen kanssa. On haaveiltu kosinnasta Eiffel-tornissa, romanttisista tuokioista Seinen rannalla, shampanjasta luksushotellin satiinilakanoiden välissä.. Silti reissu tyttöporukalla mahdollistikin tutustumisen asioihin, joihin miehen intressit eivät välttämättä olisi riittäneet. Harva jaksaa hehkuttaa maailman parhaita macaronseja yhtä kovalla intensiteetillä kuin me kolme ladyä :) Puhumattakaan parhaista ever crepeistä ja niiden suola-karamellitäytteestä! Myös visiitti Galeries Lafayetteen olisi koitunut parisuhteen koetinkiveksi.

Meillä oli vuokrattuna pieni asunto Pariisin sydämestä. Aamuisin nautimme shampanja-mimosoita ja tuoreita croissanteja. Iltapäivällä lounasta bistroissa ja illalla dinneriä pitkällä kaavalla. Pitkiä keskusteluja, välillä hyvinkin syvällisiä - siis terapiaa toisin sanoen. Eipä olisi moni mies jaksanut myöskään selata yhtä monta ruokalistaa läpi kuin me ennen illallispaikan löytymistä :) Meinasi meilläkin kärsivällisyys loppua, mutta vannoutuneina kulinaristeina emme voineet antaa periksi. Ja melkoisia herkullisuuksia saimmekin nauttia. Jos olisin koira, olisin kuolannut neljä päivää yhtä soittoa. Onneksi en ole.

Matka oli merkityksellinen meille kolmelle myös ystävyksinä. Uskon, että meidän keskinäiset siteemme lujittuivat ja yhteiset muistot kantavat meitä pitkän matkaa pimeään syksyynkin. Vahva kokemus ystävyyden merkityksestä ja voimasta vahvistaa siipiämme, vaikka ympärillä elämä muuttuu ja sen suunta tuntuu olevan välillä kadoksissa. Itselleni jäi syvä kiitollisuuden tunne näistä ihmisistä elämässäni. Rakkauteni Pariisia kohtaan kasvoi ja uskon senkin olevan (ystävyyden ohella) ikuista!

Sää on tällä viikolla alkanut viilenemään ja joudumme hiljalleen luopumaan kesäisistä loppusyksyn päivistä. Etsitään nyt lämpöä sisältämme ja läheisistä ihmisistä, niin voimme nauttia kylmistäkin syyspäivistä. Rakkautta rakkautta rakkautta! <3

Notre-Dame
Tärkeät "työkalut" onnistuneeseen matkaan.
Kihlaushaaveet konkretisoituivat ainoastaan museossa. Roy Lichtenstein: Engagement (Centre Pompidou).

Huulipunan käytön harjoittelua ja wannabe pariisitar-fiilistelyä.
Julisteostoksilla maailman suurimmalla Les Puces -kirpputorilla.
Ja sitten se paras macaron ever: vasemmanpuoleinen caramel-macaron a'la Pierre Herme.

Suurin osa kuvista on vielä järkkärissäni eli tässä vain tunnelmapaloja reissusta. Ehkä myöhemmin lisää!

2 kommenttia:

  1. Meillä oli ihana reissu! Pariisi on parhaimmillaan näin syksyllä. Ja naisten kesken se avautuu aivan eri tavalla :) Näillä muistoilla jaksetaan taas pitkälle...

    VastaaPoista